t DORP Boechout-Vremde

10. VEILIGHEID EN NETHEID

10:
VEILIGHEID EN NETHEID

Als we met ‘t Dorp Boechout-Vremde verbinding, toenadering en het gemeenschapsgevoel zo hoog op de agenda zetten, dan is het niet meer dan logisch en consequent dat we ook streng en kordaat optreden tegen asociaal gedrag.

Maar handhaving alleen is niet zaligmakend. We moeten ook inzetten op preventie en educatie.

En we moeten soms ook voor onze eigen deur vegen. Letterlijk.

 

  • Voor eigen deur vegen. Alle voetpaden door de gemeentediensten laten onderhouden, brengt hoge kosten met zich mee. Daarom willen we de inwoners betrekken bij het onderhoud van de voetpaden voor hun woning. Dit doen we ook vanuit een gedeeld principe van verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Net zoals we in de winter van elkaar verwachten dat we het voetpad voor onze woning sneeuw- en ijsvrij maken, zo moet het ook gaan met de netheid ervan.

 

  • Nette publieke vuilnisbakken. Volle en vuile vuilnisbakken nodigen minder uit om er afval in te werpen. Dat afval belandt dan meestal naast of onder de vuilnisbak, of ergens in de nabije omgeving. We willen meer toezicht op schone publieke vuilnisbakken.

 

  • Een wekelijkse ophaling van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) in de zomer. In de warme zomermaanden schiet de huidige tweewekelijkse ophaling tekort. Geurhinder en maden zijn dan schering en inslag. Om te voorkomen dat mensen hun keukenafval bij het restafval gooien en hun groene bak enkel nog voor tuinafval gebruiken, pleiten we voor een wekelijkse ophaling in de zomer.

 

  • Sluikstorten en zwerfvuil aanpakken. Sluikstorten en zwerfvuil schaden het gemeenschapsvertrouwen en moeten worden aangepakt. We focussen eerst op preventie en educatie, met ondersteuning van wijkagenten en wijkambtenaren. Op overlastgevoelige plekken willen we gerichte acties uitvoeren, bijvoorbeeld door het gebruik van betaalbare wildcamera’s met nachtzicht zoals in andere gemeenten.

 

  • Een goedkoop en klantvriendelijk containerpark. Afvalverwerking moet zo efficiënt mogelijk georganiseerd worden en sorteren moet uiteraard worden gestimuleerd. Om sluikstorten te voorkomen willen we het containerpark maximaal toegankelijk houden voor iedereen.

 

  • Fietsdiefstallen zijn een plaag. Slachtoffers zijn terecht boos en gefrustreerd over de schijnbare vanzelfsprekendheid van die plaag. Het tast het vertrouwen in het systeem aan wat bijzonder funest is. We willen de strijd tegen fietsdiefstallen dan ook opvoeren door strenge handhaving en gerichte acties met onder andere lokfietsen en mobiele camera’s.

 

  • Een nabije, klantvriendelijke politie. De nabijheid tussen politie en inwoners willen we versterken. Wijkagenten moeten gemakkelijk aanspreekbaar zijn. We vinden het belangrijk dat communicatie, preventie en klantvriendelijkheid van politie op de eerste plaats staan. Repressief optreden kan maar wanneer andere middelen zijn uitgeput.

Wil je mee helpen?.

Voel je de goesting om mee dingen in beweging te zetten in ons prachtige dorp, laat het dan zeker weten. Er is nog zoveel dat we samen kunnen doen om Boechout en Vremde nog eerlijker, mooier en warmer te maken.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.